Ciobanesc Romanesc Mioritic

Oferta de pret disponibila la cerere!

Ciobanesc Romanesc Mioritic Click pe imagine pentru varianta marita

Ciobanesc Romanesc Mioritic este o rasa foarte veche, raspandita pe toata suprafata tarii, care s-a pastrat numai datorita pastorilor. De ea se ocupa in prezent Clubul National de Caini Ciobanesti Romanesti, care are ca obiectiv principal omologarea rasei in cauza de catre Federatia Chinologica Internationala.

Ciobanescul Mioritic are un temperament calm si prietenos, dar devine un aparator redutabil cand stapanul sau teritoriul sau sunt atacati. Curajul si devotamentul de care da dovada l-au facut celebru si sunt pomenite in povesti si legende populare.

O caracteristica importanta a Ciobanestilor Mioritici este proportia dintre bot si craniu, care sunt egale sau cel mult o diferenta in defavoarea primului, care poate fi si putin mai scurt. Capul este masiv, acoperit complet de par de lungime uniforma.

Craniul este boltit usor, cu frunte larga si protuberanta occipitala proeminenta. Stopul este putin marcat, trufa neagra, masiva, larga. Botul este puternic si drept, se ingusteaza usor spre varf. Dantura este foarte puternica, muscatura in foarfeca este apreciata. Absenta a doi premolari sau a doi molari nu este sanctionata ca defect.

Categoriile de dresaj la care raspund cel mai bine cainii ciobanesti romanesti sunt: dresajul de disciplina si cel de paza. Un dresor cu experienta nu va va sfatui sa insistati in a exersa cu cainele in probe de dresaj ca: agility, salvare, vanatoare, mondioring.

Aici puteti sa gasiti toate accesoriile pentru caini, de care aveti nevoie:

Zgarzi
Lese
Hamuri
Haine
Paturi caini
Custi si cotete
Suplimente nutritive
Garduri electrice